Home » » Jawaban Tugas Mendapatkan iPad 2

Jawaban Tugas Mendapatkan iPad 2

Written By Muhammad Yuliawan on Rabu, Juni 15, 2011 | 6/15/2011

iPad 2

Sesusai dengan peraturan pelaksana kontes , setelah masuk sebagai 10 finalis maka diharapkan menjawab 10 soal dengan mencari jawaban yang ada di postingan Denaihati.com.


Berikut adalah pertanyaan tugas dan jawaban saya :

  1. Dimana aku ditahan dan digeledah polis? (Masih ada rasa suspen nak pergi sana) : Tenang Walaupun di tahan Polis
  2. Siapakah Perdana Menteri Sebelum DS Najib Razak yang telah mengundur diri? : Terima Kasih Pak Lah…
  3. Siapa yang menjadi introducer aku join Sponsored Tweets? : Buat Duit dengan Sponsored Tweets
  4. Bilakah tarikh ulangtahun berkahwinan aku dengan my belove wife? (masih sebak bila baca entri ini) : Tarikh 20/11 yang tidak akan aku lupakan
  5. Bila blog Denaihati berstatus PR0? : Google update Page Rank ke?
  6. Siapakah penulis jemputan pertama di blog denaihati? : Media cetak dan laman web serta blog secara amnya.
  7. Siapakah blogger hebat yang telah menang kereta Peugeot 308 VTi? : Blog Emilayusof.com menang Peugeot 308 VTi
  8. Apakah contest SEO kedua yang telah memberi kesan positif kehadiran blog denaihati di Malaysia?: Contest Hidup Seorang Blogger
  9. Berapa umur abang (anak ke tiga) ketika masuk Madrasah di Shah Alam? (Sejak Mac 2011 dah berpindah di Muar) : 10.01.10 Hijrah Hidup pada usia 10 tahun
  10. Bila blog denaihati berhijrah dari blogspot ke wordpress? : Selamat datang ke rumah baru Denaihati


Demikian soal dan jawaban saya, mohon dukungan sahabat untuk tetap mengklik banner yang ada di bawah ini.




CLIK HERE 3 Buah iPad 2 16 GB GRATISPhotobucket
Share this article :

26 comments:

  1. Terus semangat Yah... semoga dapat iPad 2

    BalasHapus
  2. selamat berjaya ya bang wan. kalau menang jgn lupa utk review iPad2 itu di blog kamu :D

    BalasHapus
  3. Semoga bisa terpilih sebagai pemenang.

    BalasHapus
  4. iPad 2 Gadget idaman,.... moga menang. Insya Allah

    BalasHapus
  5. Apa yang bisa dinatu untuk memenangkannya Bang?

    BalasHapus
  6. Moga saja semua jawabannya benar.

    BalasHapus
  7. Salam Bang Iwan, namaknya jawapan kita sama, saya yakin bang iwan berjaya mendapat iPad2 tersebut, apa pun semoga berjaya :)


    www.yanmieonline.com

    BalasHapus
  8. Byuhhh...
    keknya Bapak menang nih
    hebattt!!!!

    pak, tahun kemarin sapa yang dape lapi?

    BalasHapus
  9. Makasih banyak atas support sahabat semuanya

    BalasHapus
  10. @Mbak Yanmie : makasih banyak sudag berkunjung Mbak. Saya yakin Mbak Yanmie yang berjaya.

    BalasHapus
  11. @Anazkia : Makasih banyak Naz...
    Yang kemarin menang Lappi, Mbak Yanmie dan Steward John

    BalasHapus
  12. wahhhh gud luck bang iwan. ya, menjawab persoalan bang iwan, ini cara mengevote nya:

    1. Click LIKE this page first: http://www.facebook.com/eccouncilacademy

    2. Click LIKE on my photo at The Best CEH Picture Posting Competition album: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150291962545359&set=a.10150282564620359.378373.68692085358&type=1

    BalasHapus
  13. sukses dan genjot terus bang iwan

    BalasHapus
  14. membaca persyaratan saya tidak bisa ikut untuk mendapat trafik dan referal setinggi itu bang, sukses aja selalu dan dapatkan ipadnya

    BalasHapus
  15. akhirnya ada juga kelapangan untuk datang memberi sokongan... moga kita sama-sama berjaya mendapat idaman hati.

    BalasHapus
  16. Selamat dalam mengikuti kontesnya Mas Iwan.

    Dan dengan segala kerendahan hati Ejawantah’s Blog menghantarkan Blogger Award 2011 secara bergulir kepada sahabat, dan Award dapat diambil di http://ejawantahnews.blogspot.com/2011/06/menerima-menebar-harta-karun-dari-dunia.htm.

    Dan selamat pagi sahabat semua, selamat bergembira, dan tetaplah semangat.

    Salam
    Ejawantah's Blog

    BalasHapus
  17. amin semoga menang yaa :)

    BalasHapus
  18. Tunggu keputusan sahaja. Semoga berjaya

    BalasHapus
  19. Congratss..semoga berjaya...

    BalasHapus
  20. Salam, mampir lagi bang iwan, Tahniah bang iwan menang iPad2 dari denaihati :)


    www.yanmieonline.com

    BalasHapus
  21. tahniah, bang iwan..
    dapat Ipad tu...
    itu la org selalucakap "di mana ada kemahuan disitu ada jalan..."

    BalasHapus
  22. salam,

    tahniahh...bes nye menang ipad2.:)

    BalasHapus
  23. mantap bener dapet Ipadnya. selamat ya

    BalasHapus
  24. pasti iPad 2 tu milikmu

    BalasHapus
  25. tahniah. menang ipad tu..

    BalasHapus

loading...

SAHABAT FATAMORGANA

 
Support : FATAMORGANA
Copyright © 2015. FATAMORGANA - MERANGKUM FAKTA, MEREKAM INFORMASI, DAN BERBAGI KHAZANAH
Created by Creating Website Published by Mas Template
Powered by Blogger